Conditiile volatile de pe pietele financiare au afectat rezultatele pe segmentul bancii de investitii, iar grupul a semnalat conditii macroeconomice mai bune, insa inca dificile pe pietele cheie din zona euro, potrivit Mediafax.

"Perspectivele retail banking-ului sunt pozitive, cu potential semnificativ pentru cresterea cotei de piata", a declarat directorul general al BNP Paribas, Baudouin Prot, intr-un comunicat.

Provizioanele constituite de banca in trimestrul al doilea pentru creditele neperformante s-au injumatatit fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la 1,1 miliarde euro, cel mai redus nivel din ultimii doi ani.

Citeste si:

BNP Paribas a trecut fara probleme de testele de stres derulate recent de autoritatile europene, la fel ca si rivalii Societe Generale si Credit Agricole, iar Prot a declarat, la CNBC TV, ca increderea investitorilor a crescut semnificativ, anuntand un trimestru trei mai bun.

Achizitia Fortis de catre grupul francez la apogeul crizei financiare mondiale a generat pana acum sinergii de 402 milioane euro, din totalul de 900 milioane euro estimat pana in 2012.

BNP are o capitalizare de piata de 63 miliarde euro, dupa ce actiunile bancii s-au depreciat cu 1,7% de la inceputul anului.