Moody's ar putea revizui in scadere ratingul Lafarge

Agentia de evaluare financiara Moody's a pus sub supraveghere, cu posibilitate de revizuire in scadere, ratingul "Baa3" pentru credite pe termen lung al producatorului francez de materiale de constructii Lafarge, cu activitati si in Romania, conform Mediafax.

Decizia este motivata de asteptarile Moody's ca Lafarge sa intampine probleme in a atinge un grad de indatorare adecvat criteriilor stabilite de Moody's, astfel incat grupul sa-si mentina ratingul recomandat pentru investitii, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Rezultatele Lafarge s-au deteriorat in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit analistilor Moody's, din cauza declinului afacerilor din Europa.

Chiar daca pentru a doua jumatate a anului este asteptata o evolutie pozitiva a afacerilor grupului, Moody's considera ca structura capitalului Lafarge nu se va imbunatati suficient de repede.

Grupul francez este prezent pe piata romaneasca din 1997. Activitatile Lafarge in Romania au fost reorganizate in 2007 in trei divizii: Lafarge Ciment, cu ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor, Lafarge Agregate si Betoane si Lafarge Arcom Gips.

Volumul vanzarilor de ciment Lafarge in Romania a scazut cu 19,4% in primul semestru fata de aceeasi perioada din 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri