Miliardarul rus Oleg Deripaska vrea sa cedeze active pe care le detine in domeniul constructiilor din Rusia pentru 25% din actiunile companiei austrice Strabag, participatie pe care a pierdut-o in urma datoriilor acumulate in timpul crizei, potrivit cotidianului rus Vedomosti, citat de RIA Novosti, informeaza Mediafax.

Compania Basic Element (BasEl) a lui Deripaska, care a detinut pachetul de 25% din actiunile Strabag, si alti actionari ai constructorului austriac au convenit in aprilie 2009 ca BasEl sa piarda participatia in contul unei datorii catre actionarii Strabag.

Dupa pierderea celor 25% din actiuni, Deripaska a ramas cu un pachet de titluri care ii garanteaza doua posturi in consiliul de administratie al Strabag.

BasEl a semnat si un acord pentru o eventuala rascumparare a actiunilor pana in decembrie 2009, care a fost ulterior extins la 15 octombrie 2010, potrivit Vedomosti, care citeaza surse apropiate Strabag si companiei controlate de Deripaska.

Strabag este una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Strabag va realiza Pasajul Mogosoaia pentru 32 MIL. lei