SocGen a anuntat, in raportul trimestrial, ca va atinge obiectivele stabilite pe termen lung in programul strategic pe urmatorii cinci ani, care prevede si un profit net de sase miliarde euro in 2012, noteaza Reuters, citat de Mediafax,

Grupul francez, prezent si in Romania prin BRD, a inregistrat o crestere de 16,8% a venitului net bancar in perioada aprilie-iunie, la 6,67 miliarde euro, de la 5,71 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele bancii au fost sustinute, atat in trimestrul al doilea, cat si in prima jumatate a acestui an, de performantele bune ale operatiunilor de retail banking si de structured financing, in timp ce activitatile de investment banking au fost afectate, ca si in cazul grupurilor financiare rivale, de volatilitatea pietelor.

Citeste si:

Profitul net al bancii franceze a depasit semnificativ asteptarile analistilor contactati de Reuters, media estimarilor fiind de 732 milioane euro.

In primul semestru al anului, venitul net bancar al SocGen a crescut cu 24,8%, de la 10,62 miliarde euro la 13,26 miliarde euro, iar profitul net a urcat de la 31 milioane euro la 2,14 miliarde euro, se mai arata in raport.