AIG: Profit de aproape 3 mld. dolari pe primul semestru

Grupul American International Group (AIG), controlat de statul american, a raportat un profit de 2,9 miliarde dolari pentru primul semestru, comparativ cu o pierdere de 1,22 miliarde dolari in perioada similara a anului trecut, transmite Reuters.

AIG a subscris prime in valoare de 15,4 miliarde dolari in ianuarie-iunie, cu 1,4% mai putin decat in perioada similara din 2009, se arata in raportul financiar al grupului, informeaza Mediafax.

Asiguratorul, la care executivul american controleaza 80% din actiuni, a inregistrat o pierdere de 2,7 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, sau 3,96 dolari pe actiune, comparativ cu un profit net de 1,8 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului anterior.

Rezultatul negativ din aprilie-iunie se datoreaza unei cheltuieli speciale de 3,3 miliarde de dolari legata de reevaluarea activelor, potrivit Reuters.

Valoarea primelor subscrise a scazut cu 1,6% in perioada analizata, la 7,8 miliarde de dolari.

Cel mai mare grup de asigurari din lume inainte de criza, AIG a fost aproape de prabusire in septembrie 2008, dupa ce a fost nevoit sa plateasca, in contextul crizei financiare, zeci de miliarde de dolari institutiilor financiare cu care avea contracte.
AIG a fost salvat de guvernul american prin ajutoare in valoare de 182,3 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri