American International Group (AIG), controlat in proportie de aproape 80% de catre executivul SUA, negociaza cu autoritatile americane iesirea completa a acestora din actionariatul grupului, a declarat directorul general al AIG, Robert Benmosche.
"Am inceput discutii cu guvernul SUA in privinta procesului si termenilor unei iesiri complete din actionariat. In functie de conditiile din piata, care pot ramane volatile, ne asteptam la progrese importante anul acesta in achitarea datoriilor catre Rezerva Federala a statului New York, iar in timp vrem sa ne achitam toate obligatiile catre contribuabili", a afirmat Robert Benmosche intr-o nota transmisa angajatilor, informeaza Mediafax.

AIG vinde doua companii considerate neesentiale pentru operatiunile de baza, AIA Group si American Life Insurance, pentru a obtine parte din fondurile necesare achitarii ajutorului financiar de peste 182 de miliarde de dolari, primit dupa ce grupul s-a aflat in pragul falimentului la sfarsitul lui 2008.

Benmonsche trebuie sa imbunatateasca si profitabilitatea grupului pentru a achita in intregime datoria catre stat.

Asiguratorul a transmis Trezoreriei SUA un plan care include inlocuirea pachetului de actiuni detinut de guvern cu investitori privati, potrivit unei surse apropiate situatiei.

AIG intentioneaza sa lanseze o oferta publica initiala pentru AIA, dupa ce a esuat un acord cu Prudential privind vanzarea diviziei pentru 35,5 miliarde de dolari. Grupul s-a inteles cu MetLife pentru a vinde American Life Insurance contra sumei de 15,5 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri