AIG negociaza iesirea guvernului SUA din actionariatul grupului

American International Group (AIG), controlat in proportie de aproape 80% de catre executivul SUA, negociaza cu autoritatile americane iesirea completa a acestora din actionariatul grupului, a declarat directorul general al AIG, Robert Benmosche.

"Am inceput discutii cu guvernul SUA in privinta procesului si termenilor unei iesiri complete din actionariat. In functie de conditiile din piata, care pot ramane volatile, ne asteptam la progrese importante anul acesta in achitarea datoriilor catre Rezerva Federala a statului New York, iar in timp vrem sa ne achitam toate obligatiile catre contribuabili", a afirmat Robert Benmosche intr-o nota transmisa angajatilor, informeaza Mediafax.

AIG vinde doua companii considerate neesentiale pentru operatiunile de baza, AIA Group si American Life Insurance, pentru a obtine parte din fondurile necesare achitarii ajutorului financiar de peste 182 de miliarde de dolari, primit dupa ce grupul s-a aflat in pragul falimentului la sfarsitul lui 2008.

Benmonsche trebuie sa imbunatateasca si profitabilitatea grupului pentru a achita in intregime datoria catre stat.

Asiguratorul a transmis Trezoreriei SUA un plan care include inlocuirea pachetului de actiuni detinut de guvern cu investitori privati, potrivit unei surse apropiate situatiei.

AIG intentioneaza sa lanseze o oferta publica initiala pentru AIA, dupa ce a esuat un acord cu Prudential privind vanzarea diviziei pentru 35,5 miliarde de dolari. Grupul s-a inteles cu MetLife pentru a vinde American Life Insurance contra sumei de 15,5 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri