Fitch a imbunatatit ratingul individual al Credit Europe Bank

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit de la "D" la "C/D" calificativul individual al Credit Europe Bank NV, prezenta si in Romania, considerand ca institutia de credit poate raspunde rapid la inrautatirea conditiilor economice de pe principalele piete.

Agentia a confirmat, totodata, ratingul datoriilor pe termen lung la "BB", cu perspectiva stabila, calificativul datoriilor pe termen scurt la "B" si ratingul de sprijin la "5", scrie Mediafax.

"Imbunatatirea ratingului individual reflecta capacitatea conducerii de a reactiona rapid la inrautatirea conditiilor economice de pe principalele piete", se arata intr-un comunicat al Fitch.

In 2009 si in prima jumatate a acestui an, banca a incetinit substantial cresterea activitatii de creditare si a redus expunerea la institutiile de credit cu risc ridicat. Totodata, compania a imbunatatit situatia lichiditatilor si a mentinut profitabilitatea, mentioneaza analistii agentiei.

Ratingul individual reflecta, printre altele, marimea medie a companiei si expunerile ridicate pe piete in curs de dezvoltare, care prezinta riscuri mari. Expunerile bancii sunt concentrate, in principal, in Romania (19%), Turcia (17%), Rusia (17%) si Ucraina (2%), noteaza Fitch.

Imprumuturile neperformante echivalau la sfarsitul lui 2009 cu 4,6% din total, nivelul mentinandu-se in prima jumatate a acestui an. Banca avea la sfarsitul anului trecut active de zece miliarde de euro.

Credit Europe Bank NV a fost fondata in 1994, in Olanda, purtand initial numele Finansbank. Banca are sediul central in Amsterdam si este prezenta cu sucursale in Olanda, Belgia, Germania si Malta, cu subsidiare in Romania, Rusia, Elvetia, Ucraina si Dubai si cu reprezentante in China si Turcia. La inceputul anului 2008, compania a achizitionat Credit Europe Bank Elvetia si Credit Europe Bank Romania, in cadrul unui program de restructurare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri