Pe principalele artere comerciale din centrul capitalei aceasta rata a atins 17,2%, potrivit unei analize realizate la sfarsitul lunii iulie in randul a 3.421 de magazine, potrivit Mediafax.

Situatia, care se explica prin scaderea puterii de cumparare a populatiei dar si prin indatorarea comerciantilor, este mai grava pe doua mari bulevarde, Stadiou si Panespistimiou, unde rata desfiintarilor a atins 25%, respectiv 20%.

In zona comerciala a portului Piraeus, din sudul Atenei, 11% din magazine au fost inchise, in cartierul atenian Kolonaki la 11,8% si in proportie de pana la 17% in suburbiile Maroussi, Kifissia, Kallithea, Nea Ionia si Halandri.

Confederatia a estimat anterior ca, in urma crizei economice, in sectorul comercial au fost desfiintate 100.000 de locuri de munca.

Citeste si:

"Aceasta situatie si continuarea procesului de desfiintare a unor magazine vor produce transformari violente si modificarea echilibrului in retail", a subliniat presedintele Confederatiei, Vassilis Korkidis.

Asociatia va solicita organizarea unei reuniuni a expertilor din comitetul de supraveghere a economiei elene, din care fac parte reprezentanti ai Comisiei Europene, FMI si ai Bancii Centrale Europene, pentru ca acestia sa adapteze reformele structurale, a aratat Korkidis.

Grupul de experti internationali a estimat saptamana trecuta ca declinul economiei Greciei va atinge 4% in acest an si 2,5% in 2011.