"Este esential ca drumurile sa fie construite corect, transparent, fara coruptie", a declarat seful Bancii Mondiale, adaugand ca institutia poate contribui in aceste domenii.

Zoellick a aratat ca Bulgaria va continua sa se confrunte cu dificultati economice in urmatoarele luni, dar a apreciat ca guvernul condus de Borisov este "o echipa minunata".

Borisov a declarat ca fondurile pentru infrastructura de la Banca Mondiala vor fi folosite la constructia autostrazilor Struma si Hemus.

In plus, compania feroviara nationala va beneficia de finantare de la BM daca se va restructura.

Citeste si:

Investitiile bancii in Bulgaria totalizeaza 1,5 miliarde de dolari, iar tara are acces la fonduri de 7-10 miliarde de euro, altele decat imprumuturi, a aratat seful BM.

Bulgaria are la dispozitie imprumuturi de 300 de milioane de dolari, dar nu le va accesa probabil in totalitate, din cauza austeritatii bugetare.

Borisov a mai spus ca, desi un imprumut de la Banca Mondiala va majora deficitul bugetar al tarii, Bruxelles-ul nu este o capitala a raului pentru tarile al caror deficit bugetar depaseste pragul de 3% din PIB.

Ministrul bulgar de Finante Simeon Djankov a detinut anterior mandatului din Guvern functia de economist sef al Bancii Mondiale.