Economia Greciei a scazut cu 1,5% in al doilea trimestru, comparativ cu primele trei luni ale acestui an, evolutia fiind mai accentuata decat s-a anticipat, potrivit statisticilor oficiale, preluate de Reuters.

In ritm anual, Produsul Intern Brut (PIB) a coborat cu 3,5%, dupa o scadere de 2,3% in trimestrul anterior. Mai multi analisti chestionati de Reuters anticipau o contractie a economiei de 1% in ritm trimestrial si de 3,3% in ritm anual, potrivit Mediafax.

"Reducerea investitiilor si declinul puternic al cheltuielilor publice au contribuit la scaderea PIB. In acelasi timp, imbunatatirea balantei comerciale a amortizat partial impactul acestor doua elemente", se arata intr-un comunicat al institutului national de statistica.

Datele referitoare la primul trimestru au fost modificate usor in urcare, indicand o scadere economica de 0,8% pentru perioada ianuarie-martie, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, fata de o contractie de 1% anuntata initial.

Economia elena reprezinta aproximativ 240 de miliarde de euro, fiind echivalenta cu 2,5% din PIB-ul total al zonei euro.

Institutul a anuntat, separat, ca rata somajului a inregistrat in luna mai cea mai mare crestere anuala din istorie, de la 8,5% la 12%. In luna aprilie, rata somajului se cifra la 11,9%, nivelul mediu din zona euro fiind de 10%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire