Citigroup, la care guvernul SUA detine o participatie de 18%, testeaza un site prin intermediul caruia copiii milionarilor isi pot administra alocatiile, iar parintii si bancherii vor fi alertati automat cand acestia cheltuiesc peste masura, transmite Bloomberg.

Mostenitorii celor mai bogati clienti ai Citigroup se pot conecta astfel la conturile alimentate de parinti, pentru a cheltui dupa plac, a face investitii sau acte de caritate, scrie Mediafax.

Site-ul a fost creat de Tile Financial, companie infiintata de Amy Butte, fost director financiar la New York Stock Exchange si analist la Bear Stearns. Citigroup a cumparat saptamana trecuta o participatie minoritara la Tile Financial.

Bancile incearca sa isi asigure relatiile cu copiii clientilor, astfel incat banii sa nu fie transferati la alte companii financiare, odata ce averile ajung la noua generatie, a declarat Butte intr-un interviu.

"Transferul de averi intre generatii reprezinta o mare problema in industria financiara" a explicat Butte, adaugand ca 1.000 de miliarde de dolari vor fi mostenite in Statele Unite, pana in 2025.

Portalul Tile
, numit "Spend Grow Give" este disponibil diviziei de private banking a Citigroup, care ofera servicii persoanelor cu averi de peste 25 de milioane de dolari, intre care o treime din miliardarii lumii.

Copiii vor avea acces la conturi de cheltuieli atasate cardurilor de debit si vor putea administra portofolii de investitii in colaborare cu un bancher al parintilor.

Butte a declarat ca a decis sa creeze site-ul partial pentru a ajuta parintii sa vorbeasca despre bani cu proprii copii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Amenzi uriase incasate de banci de la CE pentru manipularea cursului