Mostenitorii celor mai bogati clienti ai Citigroup se pot conecta astfel la conturile alimentate de parinti, pentru a cheltui dupa plac, a face investitii sau acte de caritate, scrie Mediafax.

Site-ul a fost creat de Tile Financial, companie infiintata de Amy Butte, fost director financiar la New York Stock Exchange si analist la Bear Stearns. Citigroup a cumparat saptamana trecuta o participatie minoritara la Tile Financial.

Bancile incearca sa isi asigure relatiile cu copiii clientilor, astfel incat banii sa nu fie transferati la alte companii financiare, odata ce averile ajung la noua generatie, a declarat Butte intr-un interviu.

Citeste si:

"Transferul de averi intre generatii reprezinta o mare problema in industria financiara" a explicat Butte, adaugand ca 1.000 de miliarde de dolari vor fi mostenite in Statele Unite, pana in 2025.

Portalul Tile
, numit "Spend Grow Give" este disponibil diviziei de private banking a Citigroup, care ofera servicii persoanelor cu averi de peste 25 de milioane de dolari, intre care o treime din miliardarii lumii.

Copiii vor avea acces la conturi de cheltuieli atasate cardurilor de debit si vor putea administra portofolii de investitii in colaborare cu un bancher al parintilor.

Butte a declarat ca a decis sa creeze site-ul partial pentru a ajuta parintii sa vorbeasca despre bani cu proprii copii.