"Vom vedea o deteriorare semnificativa a economiei SUA. In al doilea trimestru, cresterea va fi de 1-2%. In primul semestru, economia a profitat de relansarea bugetara si monetara, de ajutoare pentru credite imobiliare, etc. Toate acestea se schimba rapid", a afirmat Roubini intr-un interviu acordat publicatiei franceze.

El apreciaza ca politicile bugetare de austeritate vor afecta cresterea economica, iar obiectivul principal al populatiei, companiilor si chiar al statului va deveni reducerea datoriilor, scrie Mediafax.

"Spre finele acestui an, economia va inceta sa progreseze. Pe ansamblul celui de-al doilea semestru, Produsul Intern Brut va avansa cu 1,5%. In prima jumatate a anului viitor, cresterea se va apropia de nivelul modest de 1%, iar rata somajului va ramane ridicata. Toate acestea reprezinta o recesiune a cresterii, nu una tehnica", a mentionat economistul.

Roubini aminteste ca riscurile ca SUA sa se confrunte cu o noua recesiune au crescut, in ultimul timp, de la 25% la 40%, insa el nu este adeptul scenariului unei recesiuni duble.