Aliatii cancelarului german, Angela Merkel, iau in considerare reduceri minore de taxe, informatiile venind la cateva zile dupa ce autoritatile au anuntat ca economia a inregistrat in al doilea trimestru cel mai rapid ritm de crestere de dupa reunificare, transmite Reuters.

Ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, lucreaza la un plan pentru simplificarea notabila a sistemului de taxare si analizeaza aspectele legale si financiare ale unei reforme in domeniu, mentioneaza publicatia Handelsblatt, citata de Mediafax.

Totodata, Volker Kauder, liderul Partidului Crestin Democrat, din care face parte Merkel, a declarat ca este deschis unei reforme care va reduce usor povara fiscala, noteaza Financial Times Deutschland.

Ministrul Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, a subliniat la sfarsitul saptamanii trecute nevoia unui sistem de taxare mai simplu si reducerea poverii fiscale pentru cei cu venituri medii.

PIB-ul german ar putea creste cu peste 2% in acest an, unii analisti anticipand chiar un avans de 3%, incurajati de accelerarea revenirii economice, sustinuta de exporturi, din cel de-al doilea trimestru.

Economia a avansat cu 2,2% in perioada aprilie-iunie, cel mai bun rezultat din ultimii 23 de ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Declaratia Unica 2019: Ce au de facut investitorii de pe bursa