Profitul net al grupului danez Carlsberg, al patrulea producator de bere din lume, a crescut in primul semestru cu peste 70% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, la 3,4 miliarde coroane daneze (456 milioane euro), datorita performantelor bune de pe piata rusa.

Profitul net atribuibil actionarilor companiei a inregistrat o crestere similara, de la 1,72 miliarde coroane la 3,1 miliarde coroane (416 milioane euro), potrivit unui raport prezentat de Carlsberg.

Profitul operational a urcat totodata cu 12,1%, la 4,98 miliarde coroane (668 milioane euro), scrie Mediafax.

Desi autoritatile din Rusia au triplat de la inceputul acestui an accizele pe bauturi alcoolice pentru a combate alcoolismul, Carlsberg are o atitudine optimista in privinta acestei piete.

Potrivit companiei, piata rusa a berii a scazut cu 9% in primele sase luni, dar cota de piata a Carlsberg a urcat la 40,1%. Grupul si-a imbunatatit totodata estimarile pentru vanzarile proprii pe piata rusa in acest an, datorita imbunatatirii conditiilor economice si increderii consumatorilor, transmite Reuters.

Volumul vanzarilor Carlsberg la nivel mondial a crescut in primul semestru cu 5%, la 66,1 milioane hectolitri de bere, iar venitul net al grupului a scazut usor, de la 29,4 miliarde coroane daneze la 28,9 miliarde coroane (3,8 miliarde euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si