Asiguratorul olandez Aegon, care detine in Romania un fond de pensii, a anuntat ca va rambursa in luna august o transa de 500 de milioane euro din ajutorul primit de la stat si ca analizeaza posibilitatea majorarii capitalului pentru inapoierea celor de 1,5 miliarde euro ramase de plata.

Aegon a primit in 2008 un ajutor de trei miliarde de euro de la statul olandez, din care mai trebuie sa ramburseze doua miliarde de euro, potrivit Mediafax.

Grupul spera sa poata plati cele 1,5 miliarde de euro pana in iunie 2011, daca va dispune de suficiente lichiditati. Asiguratorul lasa, insa, deschisa posibilitatea convertirii unor titluri in actiuni obisnuite pana in decembrie anul viitor.

Aegon a raportat pentru al doilea trimestru un profit net de 413 milioane euro, fata de pierderi de 161 milioane euro in perioada corespunzatoare din 2009, si un avans de 22% al vanzarilor de polite de asigurari de viata.

In Romania, grupul este prezent prin Aegon Fond de Pensii, companie care si-a inceput activitatea in 2007 si este prezenta pe piata pensii private obligatorii (Pilonul II), unde administreaza fondul Vital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum poti sa iti verifici online pensia privata