BP a luat credite de 5 mld. dolari, garantate cu venituri din vanzarea de petrol

BP a strans cinci miliarde de dolari prin imprumuturi noi, pe care le garanteaza cu veniturile realizate din vanzarea de petrol, in prima incercare de a imbunatati situatia lichiditatilor dupa ce scufundarea unei platforme a grupului britanic in Golful Mexic a provocat scurgeri uriase de titei.

Noile fonduri reprezinta cel mai recent efort al grupului de a diversifica sursele de finantare, au declarat persoane apropiate situatiei, citate de Financial Times. Banii vor fi utilizati pentru finantarea generala a grupului, si mai putin pentru alimentarea fondului de escrow creat de BP pentru repararea pagubelor provocare de scurgerile de petrol, potrivit Mediafax.

Producatorul de titei a anuntat ca adopta o politica prudenta referitor la administrarea balantei contabile si a lichiditatilor, pentru a asigura ca are destula flexibilitate pentru respectarea obligatiilor financiare viitoare.

BP se lupta sa-si consolideze lichiditatile dupa ce cheltuielile implicate de dezastrul ecologic din Golful Mexic au amenintat sa urce accentuat.

Platforma Deepwater Horizon, exploatata de BP, a explodat la sfarsitul lunii aprilie, provocand moartea a 11 persoane. Incendiul nu a putut fi stins, iar platforma s-a scufundat producand cele mai mari scurgeri petroliere marine din istoria SUA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri