Acordul cu guvernul polonez privind asiguratorul Powszechny Zaklad Ubezpieczen (PZU) a fost un element important pentru cresterea profitului net, insa chiar si in lipsa acestui factor, profitul net ar fi depasit rezultatul inregistrat in primele sase luni din 2009, conform unui comunicat al companiei.

Profitul inainte de taxe a ajuns la 835 milioane de euro. In primele sase luni din 2009, grupul inregistrase un profit inainte de taxe de 94 milioane de euro.

“Grupul nostru a inregistrat rezultate bune in prima jumatate a lui 2010 si situatia financiara a continuat sa se imbunatateasca”, a spus Willem van Duin, presedintele consiliului executiv al Eureko BV.

Primele brute subscrise au crescut cu 2%, la 10,71 miliarde euro. In primele sase luni din 2009, grupul inregistrase prime brute subscrise de 10,50 miliarde euro.

In segmentul asigurarilor de non-viata, primele brute subscrise s-au situat la 2,44 miliarde euro, in crestere cu 3% fata de valoarea inregistrata in prima jumatate a lui 2009. Vanzarile de polite de asigurari de sanatate au urcat cu 7% in perioada analizata, la 6,18 miliarde euro. Segmentul politelor de asigurari de viata a avut o evolutie mai slaba si a inregistrat o scadere de 12%, la 2,08 miliarde euro.

Citeste si:

Activele grupului au avansat fata de nivelul inregistrat la sfarsitul lui 2009, la 95,7 miliarde euro. Rata solvabilitatii era de 225% la sfarsitul lunii iunie. La 31 decembrie, 2009, rata de solvabilitate a grupului se situa la 216%.

In ciuda avansului slab inregistrat de piata asigurarilor, reprezentantii grupului considera ca exista oportunitati suficiente pentru mentinerea profitabilitatii la nivel de grup, prin cresterea eficientei operationale si reducerea costurilor. Acestia au subliniat ca programele de reducere a costurilor, implementate in prima jumatate a anului, au avut rezultatele scontate, ceea ce a dus la realizarea de economii substantiale.

In ceea ce priveste a doua jumatate a anului, oficialii grupului au spus ca Eureko va continua sa se concentreze asupra reducerii costurilor si a complexitatii produselor, pentru a le face cat mai accesibile. De asemenea, Eureko va continua sa implementeze strategia privind imbunatatirea eficientei operatiunilor.

Eureko B.V. este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ si in alte tari Europene decat tara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurari – generale, sanatate si protectia veniturilor – si serviciile legate de asigurari de viata si pensii administrate privat. Eureko B.V. are afaceri in 12 tari. Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.