Obama a recunoscut ca americanii sunt ingrijorati de situatia deficitului bugetar si a subliniat ca diminuarea acestuia va permite intarirea increderii opiniei publice.

"Consumatorii nu vor reincepe sa cheltuiasca pana cand nu vor avea pe deplin incredere in relansarea economiei", a spus presedintele.

Obama a efectuat un turneu de trei zile in mai multe state americane importante in lupta electorala, pentru a-si apara politica economica si pentru a colecta fonduri necesare candidatilor democrati in campania alegerilor de pe 2 noiembrie.

Seful executivului american a numit o comisie, constituita din democrati si republicani, care are scopul de a analiza problemele bugetare ale statului. Recomandarile acesteia vor fi anuntate pana la sfarsitul anului si ar trebui sa includa atat reduceri de cheltuieli cat si majorari de taxe.

Citeste si:

Deficitul ar putea ajunge la 1.470 miliarde de dolari in exercitiul bugetar 2010, potrivit estimarilor Casei Albe. Biroul bugetar al Congresului va publica joi propriile proiectii.

Obama a subliniat, totodata, ca oferta in exces de pe piata imobiliara afecteaza revenirea Produsului Intern Brut.

Cresterea economica a SUA a incetinit in cel de-al doilea trimestru, alimentand ingrijorarile legate de reintrarea in recesiune.