Birocratia costa intreprinderile italiene mici si mijlocii (IMM) 16,6 miliarde de euro pe an, potrivit unui raport al Confartigianato, organizatia companiilor de profil din Italia, transmite AFP, citat de Mediafax.
Confartigianato a analizat calitatea anumitor servicii publice italiene, precum si costurile si timpul alocate de companii pentru demersurile administrative.

Clasamentul imparte Italia in doua, nordul fiind mai favorabil afacerilor, spre deosebire de regiunile centrala si de sud, unde costurile sunt mai ridicate.

Potrivit studiului, birocratia costa companiile din industria prelucratoare, constructii si servicii circa 16,6 miliarde de euro pe an, din care 76,3% sunt suportate de firme cu mai putin de zece angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri