Nemtii au devenit mai increzatori in economia romaneasca

Indicele perspectivelor economice din Romania calculat de Centrul pentru Cercetare Economica Europeana din Germania (ZEW) si Erste Bank a inregistrat in luna august cea mai buna crestere din Europa Centrala si de Est (ECE), dupa cea mai abrupta scadere in iulie, dar barometrul conditiilor economice actuale a ramas la cel mai redus nivel dintre tarile analizate, scrie Mediafax.

ZEW si Erste efectueaza lunar un sondaj printre expertii din industria finaniara pentru a evalua conditiile si perspectivele economice din Europa Centrala si de Est.

Tarile vizate sunt Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, dar si Austria.

Astfel, indicele perspectivelor economice, asa cum sunt vazute de expertii financiari, a crescut pentru Romania cu 32,4 puncte, la 26,1 puncte, reflectand mult mai mult optimism din partea respondentilor.

Evaluarea privind situatia curenta din economia romaneasca este insa una mult mai negativa, desi s-a imbunatatit semnificativ in august. Indicele respectiv a urcat cu 18,2 puncte, dar a ramas la un nivel extrem de pesimist, de 53,2 puncte.

Analistii si-au imbunatatit totodata estimarile privind bursa de la Bucuresti, indicatorul care reflecta asteptarile legate de evolutia indiclor "BET" inregistrand in aceasta luna cel mai puternic avans din regiune, de 36 de puncte, la 35,9 puncte.

Expertii financiari au raspuns la intrebari legate de felul in care vad situatia actuala din economie, perspectivele pe termen mediu si alte aspecte economice si financiare importante. Estimarile privind evolutia bursei se refera la urmatoarele sase luni.

Indicii reflecta cantitativ directia estimarilor analistilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri