Guvernul francez va elimina in aceasta toamna facilitati fiscale si sociale in valoare de zece miliarde de euro si a revizuit in scadere prognoza de crestere economica aferenta anului 2011 cu 0,5 puncte, la 2%, transmite AFP.
Administratia prezidentiala a facut acest anunt dupa o intalnire a presedintelui Nicolas Sarkozy cu premierul Francois Fillon si membri ai guvernului, care a avut ca tema cresterea economica si reducerea deficitelor, potrivit Mediafax.

"Eventualele cresteri ale incasarilor vor fi alocate integral reducerii deficitului bugetar", se arata in comunicatul presedintiei.

Executivul are ca prioritate reducerea deficitului bugetar, dar s-a angajat sa evite adoptarea unor masuri nepopulare, precum majorarea impozitelor pe venit, pe profiturile companiilor si a taxei pe valoarea adaugata.

Sarkozy, a carui popularitate se afla la un nivel scazut record, inaintea alegerilor prezidentiale din 2012, a convocat intalnirea cu premierul Fillon si ministrul Economiei Christine Lagarde la cateva zile dupa ce agentia Moody’s a avertizat ca Franta si alte state cu ratinguri ridicate risca sa piarda calificativele "AAA".

Guvernul francez s-a angajat in fata autoritatilor UE ca va reduce deficitul bugetar de la circa 8% din PIB la 3%, pana in 2013, ceea ce implica economii de 100 de miliarde de euro.

Executivul nu a anuntat inca in detaliu unde vor fi facute reducerile de cheltuieli.

Reducerea deficitului bugetar la 6% din PIB in 2011, indiferent de cresterea economica, este prioritatea guvernului.

Autoritatile anticipeaza totodata ca in acest an va fi indeplinit obiectivul unei cresteri economice de 1,4%.

Revizuirea in scadere a avansului economic pentru 2011 vine la o zi dupa ce guvernul german a imbunatatit prognoza aferenta anului viitor cu un punct procentual, la 3%, ceea ce scoate in evidenta evolutia divergenta a economiilor din zona euro.

Analistii au avertizat in trecut ca prognozele economice ale Frantei sunt prea optimiste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri