Ucraina a incasat in acest an 416,3 milioane de grivne, echivalentul a 52,7 milioane de dolari, din vanzarea activelor statului, reusind pana acum sa obtina mai putin de 7% din suma prevazuta in programul de privatizare pentru 2010, transmite Bloomberg.
Potrivit bugetului pentru acest an, guvernul a proiectat venituri de 6,5 miliarde de grivne (peste 800 milioane de dolari) din vanzarea activelor statului, potrivit Mediafax.

Pana joi, 19 august, incasarile s-au ridicat insa la numai 6,56% din suma planificata pentru intregul an, potrivit fondului care administreaza activele statului.

Printre activele vizate pentru vanzare se numara compania nationala de telefonie, VAT Ukrtelecom, cu o valoare de piata estimata la 11,2 miliarde grivne (1,4 miliarde de dolari) si producatorul de amoniac VAT Odeskyi Pryportovyi Zavod.

Seful fondului proprietatilor de stat, Oleksandr Ryabchenko, declara in luna iulie ca sunt sanse mici ca privatizarea celor doua companii sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri