Carrefour vrea sa vanda operatiunile din Malaezia, atras de mirajul Indiei

Retailerul francez Carrefour intentioneaza sa vanda magazinele din Malaezia, a declarat un oficial malaezian, dupa aparitia unor speculatii conform carora grupul vrea sa renunte la operatiunile de pe aceasta piata, dar si la cele din Singapore si Thailanda, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Din cate am auzit, Carrefour ia in considerare instrainarea unor active, cu scopul rationalizarii afacerilor din strainatate. Vor sa vanda operatiunile din Malaezia. Alti retaileri vor prelua cele 23 de magazine Carrefour din acest stat. Sunt multi pretendenti", a declarat ministrul adjunct al Comertului din Malaezia, Mukhriz Mahathir.

Carrefour vrea sa-si consolideze afacerile si sa mute resursele pe piata indiana, aflata in plina expansiune, apreciaza Yeah Kim Leng, analist al companiei de cercetare financiara RAM Holdings.

Publicatia New Straits Times a indicat, luna trecuta, ca retailerul a pus un pret de un miliard de dolari pe operatiunile din Malaezia, Singapore si Thailanda.

Printre posibilii cumparatori ai afacerilor Carrefour din Malaezia, Reuters mentioneaza grupul britanic Tesco, compania japoneza Jusco si firma Giant, controlata de Dairy Farm.

Grupul francez este prezent in 32 de tari, cu peste 15.500 magazine si mai mult de 475.000 de angajati. In Romania, retailerul opereaza 22 de hipermarketuri si 27 de supermarketuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Raport Oficial: Cazare îngrozitoare pentru angajații abatorului din Germania
Setari Cookie-uri