Comisia Europeana (CE) a aprobat vanzarea de catre grupul AIG a companiilor de asigurari American Life Insurance Company (Alico) si Delaware American Life Insurance Company (DelAm), prima cu activitati si in Romania, catre asiguratorul american MetLife, a anuntat executivul european.

Dupa ce a examinat tranzactia, CE a concluzionat ca aceasta nu va afecta concurenta in spatiul economic european, scrie Mediafax.

Alico furnizeaza servicii de asigurari de viata, accidente, sanatate, planuri de pensionare si administrare a averii pentru clienti individuali, dar si companii, fiind activa si pe piata reasigurarilor.

MetLife este o companie americana activa la nivel mondial in domeniile asigurarilor de viata, generale si reasigurare. Compania asigura, de asemenea, servicii si produse financiare.

Tranzactia prin care MetLife va prelua Alico si DelAm a fost notificata CE la 19 iulie.

MetLife a anuntat in martie ca va cumpara divizia Alico a grupului AIG pentru 15,5 miliarde de dolari, tranzactie care va permite statului american sa-si recupereze o parte din banii investiti pentru salvarea fostului gigant global al asigurarilor.

In Romania, Alico controleaza operatiunile fostei companiei AIG Life, companie prezenta pe piata locala de peste zece ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Topul fondurilor de pensii private: unde sunt cele mai mari randamente