"Modul in care comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, un functionar de la Bruxelles care niciodata n-a fost ales, s-a exprimat in legatura cu parlamentul slovac, ales, este umilitor. Voi cere scuze oficiale din partea Bruxellesului cu ocazia vizitei la Berlin", a afirmat Radicova.

Rehn a criticat "lipsa de solidaritate" a Slovaciei si "incalcarea angajamentului" asumat in fata Eurogroup de a furniza Greciei un ajutor financiar temporar si conditionat.

Parlamentul slovac a refuzat sa participe la programul de imprumut de 110 miliarde de euro, pe trei ani, stabilit pentru statul elen.

Citeste si:

Contributia Bratislavei ar fi trebuit sa fie de 800 de milioane de euro. Slovacia a aprobat, insa, fara rezerve, fondul de urgenta destinat tarilor indatorate din zona euro.

"Nu a fost vorba de o lipsa de solidaritate cu un stat aflat in criza. Problema au fost guvernantii iresponsabili", a adaugat Radicova.

Slovacia este membra a Uniunii Europene din 2004 si a intrat in zona euro in 2009, an in care economia a scazut cu 4,7% din cauza crizei mondiale.