Premierul slovac, Iveta Radicova, asteapta scuze din partea Comisiei Europene, dupa ce comisarul pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, a catalogat ca lipsa de solidaritate refuzul Slovaciei de a contribui la planul de sustinere destinat Greciei, potrivit publicatiei Die Welt, preluata de Le Figaro, informeaza Mediafax.
"Modul in care comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, un functionar de la Bruxelles care niciodata n-a fost ales, s-a exprimat in legatura cu parlamentul slovac, ales, este umilitor. Voi cere scuze oficiale din partea Bruxellesului cu ocazia vizitei la Berlin", a afirmat Radicova.

Rehn a criticat "lipsa de solidaritate" a Slovaciei si "incalcarea angajamentului" asumat in fata Eurogroup de a furniza Greciei un ajutor financiar temporar si conditionat.

Parlamentul slovac a refuzat sa participe la programul de imprumut de 110 miliarde de euro, pe trei ani, stabilit pentru statul elen.

Contributia Bratislavei ar fi trebuit sa fie de 800 de milioane de euro. Slovacia a aprobat, insa, fara rezerve, fondul de urgenta destinat tarilor indatorate din zona euro.

"Nu a fost vorba de o lipsa de solidaritate cu un stat aflat in criza. Problema au fost guvernantii iresponsabili", a adaugat Radicova.

Slovacia este membra a Uniunii Europene din 2004 si a intrat in zona euro in 2009, an in care economia a scazut cu 4,7% din cauza crizei mondiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri