La sfarsitul lunii iulie, grupul a finalizat un plan de restructurare a datoriilor, care include un interval de timp in care ia in considerare vanzarea de active pentru onorarea obligatiilor catre creditori, informeaza Mediafax.

Planul estimeaza ca Dubai World ar putea strange pana la 7,6 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani din participatiile mai multor companii, precum Atlantis Hotel, din Dubai, retailerul britanic Barney’s si MGM Resorts.

Grupul mai poate strange 11,8 miliarde de dolari din vanzarea unor active strategice, printre care DP World, Jebel Ali Free Zone, Dubai Maritime City si Dry Docks World in urmatorii opt ani.

Citeste si:

In cazul in care ar fi fortat sa vanda activele la pretul actual, Dubai World nu va atrage decat maxim 10,4 miliarde de dolari, potrivit planului de restructurare, care mentioneaza ca datoria totala a grupului se ridica la 39,9 miliarde de dolari, din care doar o parte, de 14,4 miliarde de dolari, este restructurata.

Dubai World, renumit pentru proiecte imobiliare extravagante, se lupta sa aduca sub control datoriile. Anuntul grupului ca are nevoie de amanarea platii datoriilor a starnit in toamna anului trecut panica pe pietele financiare mondiale.