SUA trebuie sa reduca deficitul bugetar colosal daca vor sa pastreze ratingul "AAA", cel mai bun posibil, a declarat John Chambers, seful departamentului de evalare a datoriilor de stat din cadrul agentiei Standard & Poor's (S&P), citat de AFP.

"Este foarte important pentru ratingul SUA ca autoritatile sa ia in considerare cu cea mai mare atentie ceea ce va propune Comisia Fiscala", a afirmat Chambers, potrivit Mediafax.

Administratia presedintelui SUA, Barack Obama, a indicat ca vrea sa reduca la jumatate deficitul bugetar pana in 2013 si sa stabilizeze datoria tarii la 70% din Produsul Intern Brut pana in 2015.

Pentru a asigura atingerea acestor obiective, Obama a infiintat o comisie mixta, formata din membri ai Partidul Democrat si Partidul Republican, cu responsabilitati in domeniul fiscal.

Comisia ar putea prezenta concluziile in decembrie, iar raspunsul Congresului la propunerile acesteia vor determina modul in care S&P va aprecia calitatea datoriei celei mai mari economii a lumii, a mentionat reprezentantul agentiei de evaluare financiara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri