Analistii se asteptau, insa, la o revizuire negativa mai ampla. Potrivit unui sondaj Reuters, economistii anticipau un avans de numai 1,4% in trimetstrul al doilea. Economia a crescut cu 3,7% in primele trei luni ale anului.

Noile date privind PIB vor alimenta temerile analistilor ca incetinirea recuperarii economice creste riscul reintrarii in recesiune, noteaza Reuters.

"Nu exista indoiala ca recuperarea economica incetineste", a afirmat Robert Dye, economist la compania americana PNC Financial Services.

Citeste si:

Procesul de revenire la crestere a economiei Statelor Unite a fost sustinut in mare masura de un pachet financiar guvernamental de 862 miliarde de dolari, dar si de refacerea stocurilor companiilor.

Avansul PIB in trimestrul al doilea a fost influentat negativ de o crestere de 32,4% a importurilor, cea mai mare incepand din 1984, mult peste majorarea cu numai 9,1% a exporturilor. Deficitul comercial astfel creat a sters 3,375 din PIB al SUA, cel mai amplu impac negativ din ultimii 63 de ani.