Recuperarea economiei americane inregistreaza o incetinire peste asteptari, iar Rezerva Federala a SUA (Fed) este pregatita sa implementeze noi masuri de sprijin, a declarat, vineri, presedintele institutiei financiare, Ben Bernanke, citat de Reuters.
"Conducerea Fed este pregatita sa asigure noi masuri de sprijin monetar prin masuri neconventionale, daca se dovedeste necesar, mai ales in cazul in care perspectiva economica s-ar deteriora semnificativ", se arata in discursul pregatit de Bernanke, transmite Mediafax.

Achizitiile de instrumente financiare emise pe perioada indelungata au fost eficiente in a reduce costurile imprumuturilor, a afirmat el, adaugand ca avantajele unor achizitii suplimentare, daca devine necesar, depasesc deavantajele unei astfel de actiuni.

Alte optiuni, printre care angajamentul de a mentine dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0-0,25% o perioada mai indelungata decat anticipeaza pietele sau majorarea tintelor de inflatie ale Fed, nu ar fi la fel de eficiente, a spus Bernanke.

Oficialul a afirmat ca Fed nu a decis, inca, in ce situatie ar deveni necesare noi masuri de sprijin.

"In acest moment, conducerea Fed nu a convenit asupra detaliilor sau elementelor care ar putea declansa noi masuri", a declarat Bernanke.

Dolarul s-a apreciat fata de euro dupa comentariile lui Bernanke, insa bursa americana a trecut pe scadere, dupa ce a deschis sedinta in urcare.

Cresterea economica a Statelor Unite din trimestrul al doilea a fost revizuita in scadere, la 1,6%, dupa ce a fost estimata initial la 2,4%, ca urmare a celui mai mare avans al importurilor din ultimii 26 de ani, a anuntat, vineri, Departamentul Comertului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri