"Conducerea Fed este pregatita sa asigure noi masuri de sprijin monetar prin masuri neconventionale, daca se dovedeste necesar, mai ales in cazul in care perspectiva economica s-ar deteriora semnificativ", se arata in discursul pregatit de Bernanke, transmite Mediafax.

Achizitiile de instrumente financiare emise pe perioada indelungata au fost eficiente in a reduce costurile imprumuturilor, a afirmat el, adaugand ca avantajele unor achizitii suplimentare, daca devine necesar, depasesc deavantajele unei astfel de actiuni.

Alte optiuni, printre care angajamentul de a mentine dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0-0,25% o perioada mai indelungata decat anticipeaza pietele sau majorarea tintelor de inflatie ale Fed, nu ar fi la fel de eficiente, a spus Bernanke.

Oficialul a afirmat ca Fed nu a decis, inca, in ce situatie ar deveni necesare noi masuri de sprijin.

Citeste si:

"In acest moment, conducerea Fed nu a convenit asupra detaliilor sau elementelor care ar putea declansa noi masuri", a declarat Bernanke.

Dolarul s-a apreciat fata de euro dupa comentariile lui Bernanke, insa bursa americana a trecut pe scadere, dupa ce a deschis sedinta in urcare.

Cresterea economica a Statelor Unite din trimestrul al doilea a fost revizuita in scadere, la 1,6%, dupa ce a fost estimata initial la 2,4%, ca urmare a celui mai mare avans al importurilor din ultimii 26 de ani, a anuntat, vineri, Departamentul Comertului.