Preluarile din asigurari se indreapta spre cel mai bun an dupa 2007

Preluarile din sectorul asigurarilor, la nivel mondial, se indreapta spre cel mai bun an dupa 2007, in conditiile in care tranzactiile din primele sapte luni au crescut cu 60%, la 44,8 miliarde dolari, de la 28 miliarde dolari in aceasi perioada a anului trecut, transmite Bloomberg.

Bank of America, Aegon si Royal Bank of Scotland Group detin in prezent active de asigurari in valoare de peste 10 miliarde disponibile pentru vanzare, informeaza Mediafax.

Criza financiara care a afectat grav American International Group ofera oportunitati de achizitii pentru concurenti precum MetLife si Prudential Financial, care s-au refacut mai rapid din recesiune si cauta oportunitati de dezvoltare pe noi piete.

AIG a vandut peste 30 de active dupa salavarea sa de la faliment de catre guvernul american, in 2008.

RBS si ING au fost obligate de catre autoritatile britanice si cele olandeze sa vanda din active.

"Exista multe active pe piata. Pentru cumparatorii hotarati, cu buzunare adanci, este o perioada foarte buna pentru achizitii", a declarat Clark Troy, analist la compania de cercetare a pietei Aite Group, din Chapel Hill, Carolina de Nord.

Valoarea totala a tranzactiilor anuntate pentru acest an va fi mai mare decat in 2008 si 2009, cand au avut loc preluari de 58 miliarde dolari, respectiv 53 miliarde dolari.

In 2007, tranzactiile din sectorul asigurarilor au atins 90 de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri