Economia Ungariei este stabila si nu are nevoie de un nou imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), a apreciat Peter Szijjarto, purtatorul de cuvant al premierului, Viktor Orban, scrie Mediafax.

Szijjarto a declarat, de asemenea, ca Ungaria isi va onora obligatiile asumate in fata FMI si a Uniunii Europene (UE), respectiv atingerea tintei de 3,8% din Produsul Intern Brut, pentru acest an, pentru deficitul bugetar si rambursarea imprumutului international.

"Economia ungara este stabila, finantarea de pe piete este sigura si nu este nevoie de negocieri cu FMI pentru un nou imprumut", a afirmat el.
Reprezentantii FMI si UE au suspendat in iulie discutiile cu guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban referitoare la evaluarea programului de finantare de 20 de miliarde de euro, stabilit in octombrie 2008, dupa ce nu au reusit sa ajunga la un acord privind tintele bugetare.

Recent, banca centrala a indicat ca Ungaria ar putea avea nevoie de siguranta oferita de acordul international de finantare, daca pierde increderea investitorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Economia romaneasca, in crestere in S1. Estimari pentru 2019