Dependenta de produsele livrate de Organizatia statelor exportatoare de petrol (OPEC) va creste in urmatorii 5-10 ani, in conditiile in care productia statelor din afara cartelului va scadea, a declara seful Agentiei Internationale pentru Energie (AIE), Nobuo Tanaka.
"Am constatat o crestere a ofertei statelor din afara OPEC, dar pe termen mediu aceasta va scadea. Din acest motiv, dependenta de petrolul OPEC va fi mai mare", a spus Tanaka, citat de AFP, precizeaza Mediafax.

Estimarile agentiei sunt considerate in general drept indicatori ai tendintei industriei petroliere.

Statele OPEC, intre care se numara Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite si Kuweit, extrag aproape 40% din petrolul exploatat la nivel mondial.

In august, OPEC a prognozat ca cererea mondiala de petrol va creste in acest an cu 1,8 milioane de barili pe zi, la 86,6 milioane de barili pe zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri