Reprezentantii Ministerelor de Finante si ai bancilor centrale din G20, participanti la o reuniune in Coreea de Sud, sunt in general optimisti ca la nivel mondial are loc o redresare economica moderata, a aratat Lipski, citat de Mediafax.

"Evident, exista riscuri si provocari, dar amploarea acestora este sub asteptari", a mai spus oficialul FMI.

Printre problemele existente, Lipski a mentionat necesitatea unor strategii bune pentru retragerea masurilor de stimulare economica, precum si cea de consolidare a bugetelor.

El a adaugat ca au fost realizate progrese in discutiile referitoare la modificarea structurii conducerii Fondului, dar nu a elaborat.

Citeste si:

Membrii G20 s-au angajat sa ajunga la un acord in aceasta privinta pana la viitoarea reuniune a liderilor din organizatie, in noiembrie.

Statele Unite, nemultumite de refuzul european de a conferi statelor emergente mai multa putere la nivelul FMI, au luat masuri fara precedent in august, pentreu a bloca planurile care ar fi mentinut dominanta Europei in consiliul de conducere format din 24 de membri.

Economiile emergente au cerut o influenta mai mare in institutiile internationale precum FMI, in conformitate cu contributia sporita la economia mondiala.