Enel intentioneaza sa vanda in aceasta toamna active detinute in Spania si Bulgaria, potrivit directorului general al grupului italian, Fulvio Conti, relateaza Bloomberg.
Conti a precizat ca Enel urmeaza sa vanda in septembrie active de distributie a gazelor din Spania si, la scurt timp, participatia la centrala energetica Maritsa East 3 din Bulgaria, potrivit Mediafax.

Bloomberg noteaza ca Enel vinde active pentru ca fondurile obtinute sa contribuie la reducerea datoriilor de 45 de miliarde de euro.

Enel a anuntat, in luna mai, ca intentioneaza sa vanda active in valoare de sapte miliarde de euro, intre care si o participatie la divizia Green Power, pana la sfarsitul lui octombrie.

Conti a declarat, in august, ca vrea sa obtina minim trei miliarde de euro din vanzarea Green Power.

El a refuzat sa estimeze valoarea vanzarilor din Spania si Bulgaria.

La sfarsitul lunii iulie, compania austriaca de utilitati EVN, prezenta deja in Bulgaria, a confirmat ca negociaza preluarea unei participatii majoritare la Maritsa East 3, centrala care functioneaza pe baza de carbune.

International Power din Marea Britanie, AES sin SUA si Inter RAO din Rusia si-au exprimat la randul lor interesul pentru Maritsa East 3, din estul Bulgariei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri