Serviciul federal antimonopol din Rusia (FAS) ar putea reduce o amenda de 26,1 miliarde ruble (659 milioane euro) impusa grupurilor petroliere LUKoil, Rosneft, Gazprom Neft si TNK-BP pentru colaborare la fixarea preturilor pe piata engros, in 2008 si primul trimestru din 2009, transmite RIA Novosti.
Seful FAS, Igor Artemiev, a declarat ca Rosneft a sugerat incheierea conflictului pe cale amiabila, dar ca serviciul nu poate lua o astfel de decizie fara consimtamantul premierului Vladimir Putin, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat pentru publicatia Vedemosti ca Putin a fost de acord, neoficial, ca problema sa fie rezolvata amiabil.

Amenzile nu pot fi anulate, dar pot fi reduse la nivelul de 1% din cifra de afaceri, daca o companie recunoaste ca a gresit.

Rosneft a fost penalizata cu o prima amenda de 1,5 miliarde ruble (38 milioane euro), respectiv 1,1% din cifra de afaceri, si cu o a doua amenda de 5,3 miliarde ruble (134,4 milioane euro), suma reprezentand peste 4,4% din cifra de afaceri.

FAS ar putea reduce penalizarea la 2,7 miliarde ruble (68,5 milioane euro).

Potrivit FAS, au loc negocieri si cu Gazprom Neft, pentru un acord amiabil.

O sursa apropiata situatiei a declarat ca reprezentantii FAS discuta si cu celelalte companii petroliere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri