"Pe termen mediu, capitalul bancilor trebuie intarit. Este ceea ce au demonstrat testele de rezistenta efectuate pe cele doua maluri ale Atlanticului", a afirmat Trichet intr-un interviu acordat televiziunii CNBC, potrivit Mediafax.

Declaratiile sefului BCE vin dupa ce publicatia Wall Street Journal a pus sub semnul indoielii rezultatele testelor efectuate in Uniunea Europeana pentru evaluarea rezistentei bancilor in diferite scenarii de criza. Potrivit publicatiei, anumite banci europene au minimalizat riscurile pe care le prezinta obligatiunile suverane pe care le detin. Articolul a avut un efect negativ asupra actiunilor institutiilor de credit pe bursele din intreaga lume.

Trichet a refuzat sa faca aprecieri referitoare la sanatatea financiara a vreunei banci in special.

El a subliniat, totodata, ca probabilitatea unei duble recesiuni s-a diminuat in cazul Europei. Trichet a laudat, de asemenea, flexibilitatea economiei SUA.

Citeste si:

"In Europa avem economii care nu sunt suficient de flexibile. Este esential sa depunem eforturi pentru a face economiile mai flexibile, aceasta calitate amplificand potentialul de crestere in Europa", a spus oficialul BCE.

BCE a anuntat la inceputul lunii septembrie ca a revizuit in urcare proiectia de crestere economica pentru anul acesta in zona euro, la 1,6%, si pentru 2011, la 1,4%.

Vezi aici care au fost cele mai imporante declaratii ale sefului BCE in cadrul vizitei sale la Bucuresti