Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, apreciaza ca atat in Europa, cat si in SUA, capitalul bancilor trebuie consolidat pe termen mediu, potrivit AFP.
"Pe termen mediu, capitalul bancilor trebuie intarit. Este ceea ce au demonstrat testele de rezistenta efectuate pe cele doua maluri ale Atlanticului", a afirmat Trichet intr-un interviu acordat televiziunii CNBC, potrivit Mediafax.

Declaratiile sefului BCE vin dupa ce publicatia Wall Street Journal a pus sub semnul indoielii rezultatele testelor efectuate in Uniunea Europeana pentru evaluarea rezistentei bancilor in diferite scenarii de criza. Potrivit publicatiei, anumite banci europene au minimalizat riscurile pe care le prezinta obligatiunile suverane pe care le detin. Articolul a avut un efect negativ asupra actiunilor institutiilor de credit pe bursele din intreaga lume.

Trichet a refuzat sa faca aprecieri referitoare la sanatatea financiara a vreunei banci in special.

El a subliniat, totodata, ca probabilitatea unei duble recesiuni s-a diminuat in cazul Europei. Trichet a laudat, de asemenea, flexibilitatea economiei SUA.

"In Europa avem economii care nu sunt suficient de flexibile. Este esential sa depunem eforturi pentru a face economiile mai flexibile, aceasta calitate amplificand potentialul de crestere in Europa", a spus oficialul BCE.

BCE a anuntat la inceputul lunii septembrie ca a revizuit in urcare proiectia de crestere economica pentru anul acesta in zona euro, la 1,6%, si pentru 2011, la 1,4%.

Vezi aici care au fost cele mai imporante declaratii ale sefului BCE in cadrul vizitei sale la Bucuresti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri