In intervalul ianuarie-iunie, aproximativ 16.500 de companii au dat faliment, nivel in crestere cu 2% comparativ cu primul semestru din 2009, potrivit datelor institutului federal de statistica. In al doilea trimestru al acestui an, economia germana a inregistrat o crestere spectaculoasa, potrivit Mediafax.

In prima jumatate a anului, numarul falimentelor personale a urcat cu 11,6%, la 53.900 de cazuri.

Totalul creantelor ramase restante in urma acestor falimente totalizeaza 21,1 miliarde de euro, nivel mai redus decat cel de 24,4 miliarde de euro din primul semestru al anului trecut. In 2009, in plina criza economica, mai multe compnaii mari si-au inchis portile, printre care distribuitorul Arcandor.

Citeste si:

"Situatia se imbunatateste pentru marile companii si sectorul auto, insa ramane tensionata pentru multe societati. Cu spatele la zid au ramas, mai ales, intreprinderile mici si mijlocii, din comert si servicii. Bancile sunt in continuare extrem de prudente in a acorda credite acestor tipuri de companii", a afirmat Siegfried Beck, presedintele federatiei administratorilor judiciari VID.

Separat, institutul de statistica a anuntat ca exporturile germane au scazut in luna iulie pentru prima data in ultimele trei luni, semn ca avansul economic pierde din viteza in conditiile in care economia mondiala se tempereaza.