Cea mai mare banca germana a contactat deja mai multe case de brokeraj in vederea vanzarii actiunilor, care ar putea avea loc inca de saptamana viitoare, au afirmat sursele citate.

Decizia finala depinde de angajamentele de finantare obtinute de Deutsche Bank de la institutiile financiare interesate, a precizat una dintre surse.

Grupul are posibilitatea sa-si creasca participatia de aproape 30% detinuta la Deutsche Postbank, care avea, la finele anului trecut, cea mai scazuta rata de adecvare a capitalului dintre bancile mari germane.

Citeste si:

Comitetul de Supraveghere Bancara de la Basel se reuneste in acest weekend pentru a elabora noi reglementari, care ar putea obliga bancile sa creasca rezervele de capital.

Directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a declarat anterior ca grupul isi va majora capitalul numai pentru a finanta achizitii.

Purtatorul de cuvant al Deutsche bank ronald Weichert a refuzat sa comenteze informatiile. Directorul general al Postbank, Stefan Juette, a declarat joi la Frankfurt ca nu stie daca sau cand Deutsche Bank va prelua compania.