Aceste masuri prevad, in special, ajutoare pentru tinerii licentiati pentru gasirea unui loc de munca. Ele vizeaza, de asemenea, sustinerea intreprinderilor mici, stimularea consumului si favorizarea investitiilor in industriile nepoluante, potrivit Mediafax.

Autoritatile vor finanta programul printr-un fond de rezerva bugetat pentru perioada aprilie 2010 - martie 2011.

Guvernul spera ca aceste masuri sa aduca un aport de 0,3 puncte procentuale la cresterea economica si sa infiinteze 200.000 de locuri de munca.

Citeste si:

Economia nipona, dependenta puternic de exporturi, a crescut cu doar 1,5% in cel de-al doilea trimestru, in ritm anual, din cauza incetinirii relansarii economice in statele occidentale. In primul trimestru, Produsul Intern Brut a avansat cu 5%.

Prin acest plan, Tokyo vrea, de asemenea, sa contracareze efectele aprecierii yenului, fenomen care afecteaza veniturile companiilor nipone cu operatiuni in strainatate si slabeste industria.

Recenta apreciere a monedei nipone in raport cu euro si dolarul a agravat problema deflatiei, reducand preturile alimentelor importate. Scaderea preturilor afecteaza economia de aproape un an si jumatate, ceea ce franeaza investitiile companiilor.