Potrivit datelor oficiale, numai 780 de milioane de chinezi au un loc de munca, noteaza Mediafax.

"China se confrunta cu o mare problema pe piata muncii, in prezent si in viitorul previzibil”", a declarat Yi Chengji, purtator de cuvant al Ministerului Resurselor Umane si Securitatii Sociale.

El a aratat ca pe masura ce urbanizarea Chinei se accelereaza, presiunile de pe piata muncii, din partea numerosilor lucratori inactivi din mediul rural, sunt tot mai puternice. "In prezent, exista circa 100 de milioane de lucratori rurali fara slujbe care vor sa obtina locuri de munca in orase”, a spus Yi.

Situatia de pe piata chineza a muncii este de mult timp neclara, in conditiile in care guvernul nu a publicat decat statistici privind somajul din zonele urbane. China traverseaza o faza de urbanizare inedita, in care sute de milioane de oameni sunt atrasi de dezvoltarea puternica a oraselor.

Citeste si:

Populatia urbana a tarii va creste la peste 700 de milioane de persoane pana in 2015, depasind pentru prima oara populatia rurala, a declarat, in iulie, Li Bin, seful agentiei de planificare a populatiei.

In China, tara cu cea mai numeroasa populatie din lume, de peste 1,3 miliarde de locuitori, a avut loc o crestere semnificativa a fortei de munca, cu mai mult de 112 milioane persoane in ultimul deceniu, depasind un miliard de oameni, potrivit datelor oficiale.