Guvernul a preluat Hypo Real Estate in 2009, banca fiind sever afectata financiar de esecul subsidiarei irlandeze Depfa Bank de a strange fonduri, in contextul in care falimentul creditorului american Lehman Brothers a inghetat pietele financiare. Hypo Real este una dintre cele sapte banci care au picat testele de stres efectuate in iulie asupra a 91 dintre cele mai mari bancii europene, scrie Mediafax.

Creditorul a primit la inceputul lunii iulie aprobare pentru infiintarea unei structuri de tipul "bad bank" pentru gestionarea unor active fara importanta strategica de pana la 210 miliarde de euro. Aceasta suma reprezinta peste jumatate din valoarea totala a activelor Hypo Real de la finele anului trecut.

Banca a fost singurul creditor german, din cei 14 testati, care a primit o evaluare nagativa. Testele au relevat ca rata capitalului propriu (Tier 1), un indicator al soliditatii financiare, a picat la 4,7% intr-un scenariu care a simulat o criza a detoriilor suverane si recesiune economica, sub nivelul minim de 6% necesar pentru a trece testele.

Hypo apreciaza ca ar fi trecut testele de stres daca ar fi primit tot capitalul solicitat fondului de bailout creat de autoritatile germane pentru sustinerea sectorului financiar. Banca a anuntat ca a solicitat fonduri de 10 miliarde de euro pentru recapitalizare, din care i-au fost aprobate 7,87 de miliarde de euro.