Macedonia trebuie sa profite de toate oportunitatile pentru a deveni o zona de tranzit pentru gaze naturale, in principal, si energie, in general, alaturandu-se retelelor regionale si internationale de gaze naturale, a afirmat Besimi, citat de Mediafax.

Dezvoltarea Nabucco necesita investitii evaluate la 7,9 miliarde euro. Proiectul este gestionat de un consortiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (Romania). Nabucco ar trebui sa aduca, incepand cu finele lui 2014 sau prima parte a anului 2015, gaze naturale din zona Marii Caspice in Europa, reducand dependenta statelor europene de importurile de combustibil din Rusia. Gazoductul face concurenta directa proiectului rusesc South Stream.

Pana in prezent, Macedonia nu a fost luata in considerare ca stat de tranzit pentru gazoductul european, insa autoritatile de la Skopje exploreaza posibilitatea colaborarii in diverse proiecte energetice, in special in cadrul South Stream.