Exporturile chinezesti de textile ar putea depasi in acest an 115 miliarde de dolari, in pofida aprecierii yuanului si a incercarilor Statelor Unite ale Americii si Uniunii Europene de limitare a acestora, potrivit cotidianului chinez International Business Daily, transmite Mediafax.
International Business Daily arata ca in luna octombrie comertul cu textile a depasit suma de zece miliarde de dolari, in pofida majorarii taxelor de export, a aprecierii monedei nationale si a limitelor impuse de comunitatea internationala. "Cererea externa stabila si cresterea productiei au dus la o majorare continua a exporturilor chinezesti de textile. Valoarea acestora este estimata pentru 2005 la peste 115 miliarde de dolari", relateaza cotidianul.

Publicatia mai noteaza ca in primele zece luni ale anului vanzarile de textile in afara statului au ajuns la 95,1 miliarde de dolari, echivalentul sumei inregistrate in tot anul 2004.

Recordurile la produse informatice

Recent, ministerul chinez al Industriei si Informaticii a anuntat ca exporturile pe acest an de produse electronice ar putea depasi suma de 250 de miliarde de dolari, ceea ce ar reprezenta o treime din volumul total al exporturilor chinezesti, informeaza Xinhua. Statisticile ministerului arata ca in primele zece luni ale anului, China a exportat 210,4 miliarde de dolari (sau 34% din totalul exporturilor tarii) in produse informatice si electronice. Un rol important in cresterea acestui sector in China l-au jucat si investitiile directe straine, care numai pe 2004 s-au ridicat la 100 de miliarde de dolari si au dus la crearea a peste 10.000 de noi locuri de munca. La ora actuala, informeaza ministerul, 90% din primele 500 de companii informatice la nivel mondial au investit in China. In 2004, totalul exporturilor chineze de produse informatice s-a ridicat la 200 de miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri