Estimarea CE pentru UE se bazeaza pe proiectiile privind evolutia celor mai mari sapte economii comunitare, respectiv Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie si Polonia. Prognoza anterioara referitoate la evolutia economica a UE a fost publicata in luna mai.

"Revenirea economica din UE, desi inca fragila, progreseaza intr-un ritm mai rapid decat s-a anticipat anterior. Cu toate acestea, riscurile la adresa cresterii economice raman ridicate", se arata intr-un raport al CE.

Pentru zona euro, Comisia a revizuit de la 0,9% la 1,7% proiectia de crestere economica. CE a urcat, de asemenea, estimarea de crestere in cazul Germaniei (de la 1,2% la 3,4%), pentru Franta (de la 1,3% la 1,6%), Italia (de la 0,8% la 1,1%), Olanda (de la 1,3% la 1,9%), Polonia (de la 2,7% la 3,4%) si Marea Britanie (de la 1,2% la 1,7%).

Citeste si:

In cazul Spaniei, executivul european anticipeaza o scadere economica de 0,3%, fata de o evolutie negativa de 0,4% estimata anterior.

Bruxellesul justifica decizia de a imbunatatii proiectiile prin performantele mai bune inregistrate in prima jumatate a acestui an de economiile analizate. Cresterea a fost puternica mai ales in al doilea trimestru, alimentata de cererea interna, mentioneaza raportul.

Executivul european subliniaza, de asemenea, ca incetinirea economiei globale, anticipata pentru al doilea semestru, va influenta negativ economiile europene.