Aurul a atins un nou pret record pe fondul deprecierii dolarului

Cotatia aurului a atins un nou nivel record, de 1.267,2 dolari pe uncie, dupa ce a inregistrat marti cea mai mare crestere zilnica din ultimele patru luni, in contextul deprecierii dolarului dupa ce datele macroeconomice solide nu au convins investitorii sa se orienteze spre plasamente mai riscante.

Aurul a atins o cotatie maxima de 1.267,2 dolari, inainte de a cobori la 1.265,3 dolari pe uncie pana la 14:00 GMT (17:00 ora Romaniei), comparativ cu 1.245,25 dolari in ziua anterioara, potrivit Mediafax.

"Fondurile de investitii fac in mod cert achizitii, cine altcineva sa fie? Creste din aceleasi motive. Oamenilor le este, inca, frica", a afirmat Peter Hillyard, seful pentru vanzari la Australia and New Zealand Banking Group.

Dolarul s-a depreciat marti pana la minimul ultimilor 15 ani fata de yenul japonez si la cel mai scazut nivel din ultimele noua luni comparativ cu francul elvetian.

Aurul a crescut cu 15% de la inceputul anului, fiind considerat de investitori ca o alternativa la plasamentele in valute volatile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri