Presedintia americana a prezentat, joi, o strategie pentru dublarea exporturilor Statelor Unite, intr-o perioada de cinci ani, cu scopul de a genera noi locuri de munca in economie.

Livrarile la extern ale SUA ar trebui sa creasca la 3.140 miliarde de dolari pana in 2015, de la 1.570 de miliarde de dolari anul trecut, pentru atingerea obiectivului vizat de presedintia americana, informeaza Mediafax.

"Exporturile se afla de fapt la baza recuperarii economiei noastre. Cu cat companiile americane exporta mai mult, cu atat produc mai mult. Cu cat produc mai mult, cu atat angajeaza mai multi oameni. Iar asta inseamna locuri de munca", a afirmat secretarul de stat pentru Comert, Gary Locke, in timpul unei conferinte de presa organizata inainte de prezentarea unui raport referitor la promovarea exporturilor. Raportul a fost realizat de un grup de experti si agentii guvernamentale, sub coordonarea presedintiei SUA.

Deschiderea de noi piete si intarirea acordurilor comerciale existente sunt necesare pentru majorarea exporturilor, au notat oficialii americani. Documentul nu a oferit, insa, termene clare pentru incheierea a doua acorduri comerciale considerate importante, respectiv cu Panama si Columbia.

Presedintele Barack Obama a transformat cresterea comertului intr-o prioritate intre instrumentele de care dispune pentru repornirea economiei si combaterea somajului.

Propunerile raportului includ campanii pentru identificarea oportunitatilor de transport ale companiilor mici si mijlocii, implementarea unei ample strategii guvernamentale pentru o serie de piete, cresterea numarului de misiuni comerciale in strainatate sau aducerea unui numar mai mare de potentiali cumparatori la expozitiile organizate in SUA, dar si participarea producatorilor locali la cele din strainatate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Colliers: Romania ar trebui sa atraga mai multe companii Fortune 500