Cipru ar putea majora taxele pentru companiile locale, cu scopul de a acoperi deficitul bugetar pe anul urmator, iar masura ar putea fi inclusa intr-un pachet mai amplu de prevederi vizand consolidarea fiscala, a declarat ministrul de Finante, Charilaos Stavrakis, citat de Reuters.
In prezent, taxa pentru companii este de 10%, informeaza Mediafax.

Guvernul negociaza cu partenerii din coalitie cresterea veniturilor anul urmator pentru a indeplini angajamentul asumat in raport cu Uniunea Europeana de a reduce deficitul bugetar sub 4,5% din PIB.

Proiectul de buget, prezentat saptamana aceasta, prevede un deficit de 5,4%. Executivul trebuie sa economiseasca 150 de milioane de euro pentru a ajunge la 4,5%.

"Masurile probabile includ o posibila majorare a taxelor pentru companiile cipriote, o forma de taxare pentru banci, o revizuire a tarifelor pe proprietati imobiliare si o posibila taxa pe produse din tutun si alcool", a spus el.

Guvernul din care face parte Stavrakis nu a reusit sa obtina, in prima parte a anului, aprobarea Parlamentului pentru un pachet de masuri fiscale care viza o majorare de un punct procentual a taxei pentru companii, la 11%.

Pachetul anterior de masuri, propus de Ministerul de Finante, nu facea diferente intre companiile locale si miile de offshore-uri inregistrate pe insula, respectiv nu continea taxe pentru banci, tutun si alcool.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri