In prezent, taxa pentru companii este de 10%, informeaza Mediafax.

Guvernul negociaza cu partenerii din coalitie cresterea veniturilor anul urmator pentru a indeplini angajamentul asumat in raport cu Uniunea Europeana de a reduce deficitul bugetar sub 4,5% din PIB.

Proiectul de buget, prezentat saptamana aceasta, prevede un deficit de 5,4%. Executivul trebuie sa economiseasca 150 de milioane de euro pentru a ajunge la 4,5%.

Citeste si:

"Masurile probabile includ o posibila majorare a taxelor pentru companiile cipriote, o forma de taxare pentru banci, o revizuire a tarifelor pe proprietati imobiliare si o posibila taxa pe produse din tutun si alcool", a spus el.

Guvernul din care face parte Stavrakis nu a reusit sa obtina, in prima parte a anului, aprobarea Parlamentului pentru un pachet de masuri fiscale care viza o majorare de un punct procentual a taxei pentru companii, la 11%.

Pachetul anterior de masuri, propus de Ministerul de Finante, nu facea diferente intre companiile locale si miile de offshore-uri inregistrate pe insula, respectiv nu continea taxe pentru banci, tutun si alcool.