Johnson&Johnson (J&J) ofera 1,75 miliarde euro pentru preluarea producatorului farmaceutic olandez Crucell, in scopul extinderii capacitatii de dezvoltare de vaccinuri, iar actiunile acestei companii, la care detine deja o cota de 18%, au urcat cu 50% la bursa din Amsterdam.
Conducerea Crucell va recomanda actionarilor sa accepte propunerea J&J, se arata intr-un comunicat al celor doua companii.

Grupul american, cel mai mare producator de produse destinate ingrijirii sanatatii la nivel mondial, ofera 24,75 de euro pentru fiecare actiune Crucell, cu 58% peste pretul de la inchiderea tranzactiilor de ieri, scrie Mediafax.

J&J a cumparat o participatie la Crucell in septembrie 2009, pentru circa 300 de milioane de euro, formand un parteneriat pentru productia de vaccinuri si medicamente, la opt luni dupa ce compania Wyeth a renuntat la un acord cu producatorul olandez.

Prin preluare, J&J isi va consolida pozitia in domeniul vaccinurilor, in timp ce Crucell va profita de experienta grupului american in fabricarea si comercializarea medicamentelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri