Ritmul de crestere economica in statele din estul Europei va ramane scazut in trimestrele urmatoare, in conditiile in care redresarea din Statele Unite si zona euro incetineste, a declarat presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, citat de Bloomberg, scrie Mediafax.
BERD nu va revizui in acest an prognoza unui avans de 3,5% pentru 30 de economii est-europene si din Asia Centrala, intrucat estimarile sunt mai degraba modeste, a mai spus Mirow.

Pentru 2011, BERD anticipeaza o crestere economica de 3,9% in regiunile mentionate.

"Ratele de crestere nu vor fi impresionante, in conditiile in care incetinirea din tarile dezvoltate va avea un impact in regiune", a spus Mirow.

Statele foste comuniste in care BERD acorda finantare se refac dupa cea mai grava recesiune din ultimii 20 de ani, dar procesul este afectat de riscul producerii unei noi recesiuni in SUA, prognozele privind incetinirea activitatilor in zona euro, dar si de masurile de austeritate bugetara.

Mirow s-a referit totodata la Ungaria, dupa ce Standard&Poor's si Moddy's au avertizat din nou ca ar putea retrograda ratingul acestei tari, din cauza lipsei de claritate a politicii economice a guvernului.

Ungaria trebuie sa prezinte strategia economica pe termen lung, dupa alegerile locale din octombrie, a spus Mirow.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri