Bank of America, HSBC si JP Morgan au castigat cel mai mult in ultimii trei ani in privinta consolidarii pozitiei pe segmentul de investment banking si a consultantei pentru fuziuni si achizitii (M&A), in timp ce banca elvetiana UBS a pierdut cel mai mult, potrivit unei analize realizata de publicatia Financial News.
Banca americana JP Morgan a obtinut venituri ridicate din taxe pentru servicii de investment banking si inainte de criza, dar dupa eveniment, acestea au fost stimulate si de achizitia Bear Stearns. Bank of America a preluat, la randul sau Merrill Lynch, iar HSBC – desi fara a cumpara ceva semnificativ – si-a dublat veniturile din taxe pentru servicii de investment banking, urcand astfel in top 10.

La nivelul primelor 10 banci, veniturile din investment banking au scazut cu 30,4% in aceasta perioada, sau cu 9,3 miliarde de dolari, in conditiile in care gradul de incredere a scazut.

JP Morgan se mentine pe primul loc in clasamentul primelor zece banci de specialite, cu venituri de 2,95 miliarde de dolari si o cota de piata de 7,8%. Bank of America a urcat pana pe locul doi in acest an, in urma achizitiei Merrill Lynch, cu venituri de 2,52 miliarde de dolari, destul insa cat sa devanseze Goldman Sachs.

Banca europeana Credit Suisse se pozitioneaza inaintea Citigroup, cu venituri de 1,7 miliarde de dolari, iar HSBC a urcat pana pe locul opt cu venituri de 1,4 miliarde de dolari. Pe locul noua se situeaza Deutsche Bank.

UBS, banca avand cele mai slabe performante din esantion, a inregistrat venituri in scadere cu 68% in utlimii trei ani, la 1 miliard de dolari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri