Banca americana JP Morgan a obtinut venituri ridicate din taxe pentru servicii de investment banking si inainte de criza, dar dupa eveniment, acestea au fost stimulate si de achizitia Bear Stearns. Bank of America a preluat, la randul sau Merrill Lynch, iar HSBC – desi fara a cumpara ceva semnificativ – si-a dublat veniturile din taxe pentru servicii de investment banking, urcand astfel in top 10.

La nivelul primelor 10 banci, veniturile din investment banking au scazut cu 30,4% in aceasta perioada, sau cu 9,3 miliarde de dolari, in conditiile in care gradul de incredere a scazut.

JP Morgan se mentine pe primul loc in clasamentul primelor zece banci de specialite, cu venituri de 2,95 miliarde de dolari si o cota de piata de 7,8%. Bank of America a urcat pana pe locul doi in acest an, in urma achizitiei Merrill Lynch, cu venituri de 2,52 miliarde de dolari, destul insa cat sa devanseze Goldman Sachs.

Citeste si:

Banca europeana Credit Suisse se pozitioneaza inaintea Citigroup, cu venituri de 1,7 miliarde de dolari, iar HSBC a urcat pana pe locul opt cu venituri de 1,4 miliarde de dolari. Pe locul noua se situeaza Deutsche Bank.

UBS, banca avand cele mai slabe performante din esantion, a inregistrat venituri in scadere cu 68% in utlimii trei ani, la 1 miliard de dolari.